Leif B Frid

bokmorskebildenSedan 2005 har jag på olika sätt hjälpt skribenter med att ge ut sina böcker. Det har blivit ett tjugotal nu.
Dessförinnan jobbade jag som journalist och socialarbetare. Numera, när jag skriver, skriver jag om ord och den patriarkala normen i orden,  se min blogg.

Bokmorska
Titeln bokmorska fick jag av Ann Jönsson, som skrev boken Snapphonor  Hjältinnor i livets tjänst. Klicka här så kan du läsa hur jag blev bokmorska. På hemsidan kan du även se de böcker jag bokmorskat.

arbetsplatsJag lever numera ett lugnt liv med mina katter, vedkamin, dator och cykel i ett litet hus på landet i Finja, utanför Hässleholm.
Jag lärde känna Birgitta när jag läst Galna gudar och glömda gudinnor. Jag ringde upp henne och berättade att boken betytt mycket för mig. Vi pratade fram och tillbaka en lång stund och samtalet slutade med att hon skulle komma till Hässleholm och föreläsa.

När Birgitta var i Hässleholm började vi prata om utställningen Efter tusen år av tystnad … och om det var möjligt att få den till Hässleholm. Alla krafter var tydligen med oss för kommunens kultursekreterare sa ja. I april 2003, se länk,  kom så utställningen till Hässleholms kulturhus.

Och nu i samarbete med Birgittas syster Gunilla, Emilia och Anders är jag med och skapar en fantastisk bok Långt bort i tiden innan bibeln blev skriven.